Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Сръбско гравче на тавче с наденица

Сръбско гравче на тавче с наденица

LenkaLenka
Мастър Шеф
5451102k984
Annie Stoitzev
Преведена от
Annie Stoitzev
Сръбско гравче на тавче с наденица
Снимка: Lenka
1 / 4
22/05/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
100 мин.
Общо
130 мин.
Порции
8
"Обичате ли класиката? Сръбското гравче на тавче с наденица с наденица е страхотна вкусотия."

Необходими Продукти

  • бял боб - 1 кг
  • лук - 400 г
  • праз лук - 1 стрък
  • чесън - 3 скилидки
  • свинска мас - 100 г
  • брашно - 2 с.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • лют червен пипер - 1/2 к.л.
  • дафинов лист - 4 бр.
  • магданоз - 1 с.л., ситно нарязан
  • домати - 1 бр.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За това балканско гювече накиснете боба във вода и го оставете така една нощ.

На следващият ден го сварете до готовност.

Запържете лука, праза, чесъна в олио, докато не омекнат.

Добавете червения пипер, сол, черен пипер и дафиновия лист. Сипете и боба и залейте с вода.

Сложете боба в съд за печене на фурна, поръсете с магданоз и нарязания домат.

Нарежете наденицата и я сложете в печения боб.

Печете гравче на тавче на 280 °C 45 минути.

Сръбското сръбско гравче на тавче с наденица е страхотна вкусотия.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: