Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Печени Картофи»Картофи с пилешки гърди, галета и моцарела на фурна

Картофи с пилешки гърди, галета и моцарела на фурна

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k3k4
Картофи с пилешки гърди, галета и моцарела на фурна
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
2 / 3
24/05/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
2
"Ароматът от запечените картофки с пилешко се носи из цялата кухня и приканва цялото семейство на трапезата"

Необходими Продукти

  • картофи - 500 г
  • пилешки гърди - 250 г
  • галета - 150 г
  • розмарин - 1 клонче
  • чесън - 2 скилидки
  • магданоз - щедра щипка
  • моцарела - 125 г
  • сол
  • зехтин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете и нарежете картофите на кубчета.

Нарежете пилешките гърди на малки парчета. Наситнете розмарина, скилидките чесън и магданоза.

Смесете ги с галетата и сложете в найлонов плик.

Прибавете картофите и месото в плика и разтръскайте, за да полепне галетата с подправките.

Изсипете картофите и месото е намаслена тавичка, полейте ги със струйка зехтин и изпечете до приятен загар.

Малко преди да извадите тавата от фурната, сложете парчета моцарела.

Достатъчно е моцарелата само да се разтопи и ястието е готово.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Лилс1895
Лилс1895
Здравейте,ястието на колко градуса да бъде фурната ?
30.05.2020 13:30