Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Спаначена супа»Спаначена супа с коприва

Спаначена супа с коприва

Христинка КолеваХристинка Колева
Иноватор
2764k7181
Спаначена супа с коприва
Снимка: Христинка Колева
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Поднасяме апетитната спаначена супа с кисело мляко и се наслаждаме"

Необходими Продукти

  • спанак - 300 г
  • коприва - 2 шепи
  • зелен лук - 4 стръка
  • домати - 1 бр.
  • ориз - 2 шепи
  • олио
  • краве масло - 1 бучка
  • сирене - 150 г
  • жълтък - 1 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • кисело мляко - за поднасяне на супата
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Копривата се измива и залива с гореща вода. Вари се 3-4 минути. Прецежда се и се нарязва. От отварата се запазва около 500 мл.

Спанакът се почиства и нарязва.

В тенджера се загрява олио. Лукът нарязан на дребно се задушава. Прибавят се коприва и спанакът. Задушават се за кратко.

Добавя се обеленият и нарязан домат. Залива се с копривената отвара и още толкова вода. След като супата с коприва заври, се добавя оризът.

Вари се до готовност на ориза.

Прибавя се натрошеното сирене и ако е необходимо, супата се посолява. Подправя се с черният пипер.

Жълтъкът се разбърква с малко студена вода. От супата се прибавя към него. След това сместа се връща в тенджерата със спаначената супа.

Спаначената супа с коприва се поднася с лъжица кисело мляко.

Приятен апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: