Начин на приготвяне
Копривата се измива и залива с гореща вода. Вари се 3-4 минути. Прецежда се и се нарязва. От отварата се запазва около 500 мл.
Спанакът се почиства и нарязва.
В тенджера се загрява олио. Лукът нарязан на дребно се задушава. Прибавят се коприва и спанакът. Задушават се за кратко.
Добавя се обеленият и нарязан домат. Залива се с копривената отвара и още толкова вода. След като супата с коприва заври, се добавя оризът.
Вари се до готовност на ориза.
Прибавя се натрошеното сирене и ако е необходимо, супата се посолява. Подправя се с черният пипер.
Жълтъкът се разбърква с малко студена вода. От супата се прибавя към него. След това сместа се връща в тенджерата със спаначената супа.
Спаначената супа с коприва се поднася с лъжица кисело мляко.
Приятен апетит!