Начин на приготвяне
За този свеж тарт пресейте брашното в дълбока купа, добавете маслото, бакпулвера и добре разбъркайте.
В отделен съд разбийте яйцето с водата и ги прибавете към брашното.
Омесете масленото тесто и го разточете с дебелина около 4 милиметра.
Прехвърлете тестото във форма за печене и образувайте голяма кошница. Направете дупки с вилица на дъното на тестото и го оставете да престои 30 минути в хладилника.
Отделно в друга купа подгответе ягодите.
Разбъркайте ги заедно със захарта, ванилената захар и царевичното нишесте.
Изсипете сместа с ягодите в кошницата от тесто и я разпределете навсякъде, за да оформите ягодовия пай.
Печете тарт с ягоди от маслено тесто в предварително загрята фурна на 180 градуса около 40 минути.