Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Чийзкейк»Чийзкейк със сладко от черни череши

Чийзкейк със сладко от черни череши

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Автор
2k12k7k11k13
Чийзкейк със сладко от черни череши
Снимка: Стоянка Русенова
2 / 5
26/05/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
8
"Лек и нежен чийзкейк с вкусно черешово сладко - десерт за усмивки"

Необходими Продукти

  • за блата
  • маслени бисквити - 2.ч.ч.
  • масло - 100 г което е разтопено
  • семена - 1/2 ч.ч. микс
  • за крема
  • краве масло - 125 г
  • крема сирене - 200 г
  • пудра захар - 1/2 ч.ч.
  • заквасена сметана - 2 ч.ч.
  • сметана - 1/2 ч.ч. течна, млечна
  • сладко от черни череши - 1 и 1/2 бурканче
  • желатин - 1 пакетчета
  • за гарниране
  • сладко от черни череши
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бисквитите смиламе в блендера или счукваме в хаванче.

Добавяме микса от семената и размекнатото масло.

Омесваме добре, докато цялото масло се поеме от маслените бисквити и микса от семена.

Използваме форма за торта със свалящи се стени, която намазваме с масло и разпределяме сместа по дъното и стените ѝ.

Добре притискаме с лъжица, за да се образува плътен слой и прибираме във фризера.

През това време си приготвяме крема.

Разбиваме на крем течната сметана и я прибираме на студено в хладилника.

В дълбока купа разбиваме на крем маслото с пудрата захар, като добавяме крема сиренето и продължаваме да бъркаме.

След като и крема сиренето се поеме от сместа, добавяме и заквасената сметана.

Накрая добавяме предварителното разбитата на крем течна сметана и разбъркваме до хомогенност. Към целия млечен крем добавяме педварително накиснатия и след това разтопен желатин.

Вадим формата с бисквитения блат от фризера и отгоре разпределяме 1/2 от крема.

Отново прибрах във фризера, за да стегне.

След около час вадим, намазваме чийзкейка със сладкото от черни череши и прибираме отново въф фризера, след което повтаряме с останалия крем.

Когато завършим нацяло чийзкейка със сладко от черни череши, прибираме в хладилника до сутринта.

Когато извадим, украсяваме всяко парче с лъжица сладко от цели черни череши.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: