Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Щрудел»Разтеглен щрудел

Разтеглен щрудел

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Разтеглен щрудел1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
55 мин.
"Ще ми научим как да приготвяте разкошен щрудел с плънка по избор, а вие ще ни споменавате с добро"

Необходими Продукти

  • брашно - 600 гр.
  • яйца - 1 бр.
  • оцет - 1 с.л.
  • мас - 50 гр.
  • сол
  • вода
  • галета
  • орехи
  • захар
  • череши - 250 гр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Правим умерено твърдо тесто от посочените продукти, омесваме добре, докато стане лъскаво, разтегливо и не се залепва по ръката.

Правим две топки от тестото, поръсваме с брашно, покриваме със затоплена тенджера и оставяме четвърт час да почиват. Поставяме едната топка върху намокрена кърпа, намазваме с разтопена мас и разточваме.

Разтегляме тестото на кора с ръце и отрязваме дебелите краища, оставяме малко да почине, поръсваме с разтопена мас, поставяме плънката и с помощта на кърпата навиваме тестото и поставяме върху намазана с мазнина тавичка.

Намазваме повърхността с разбито яйце и печем. По същия начин правим и втория щрудел.

Приготвяме щрудела със сладка или солена плънка.

Плънка с череши, приготвена от галета, орехи, захар, череши. Вместо черешите можете да сложите и друг плод - например ябълки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
42
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Деси
Деси
Аз го слагам на едно място по дължина, не по цялата кора
15.05.2012 17:53
лина
лина
Плънката по цялата кора ли се нанася!Благодаря!
15.05.2012 13:33
Ivanka
Ivanka
Чудесен щрудел. Поздравления за автора.
07.05.2011 22:37