Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Шишчета»Шишчета със свинско, сланинка, тиквички и лук

Шишчета със свинско, сланинка, тиквички и лук

Шишчета със свинско, сланинка, тиквички и лук
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"Досещате ли какво им липсва на тези месни шишчета... студена биричка, разбира се"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 500 г
  • тиквички - 1 средна
  • лук - 1 глава
  • чушки - 1 бр. зелена
  • сланина - парче
  • сол
  • черен пипер
  • риган
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на малки хапки, поръсваме със сол, черен пипер и риган. Нарязва се и сланинка на тънки парчета.

Тиквичка се нарязва на полукръгчета, лук и зелена чушка на квадрати. На метални шишове се нанизват парченца месо, сланинка, тиквичка, месо, лук, месо, сланинка, чушка докато се напълни шишчето.

В загрят грил тиган с малко олио се печен от всички страни до зачервяване и готовност на месото.

Може да сервирате със шиша или като мен да извадите в чиния. Поднесете с чаша хубава бира. Вкусно и лесно за приготвяне! Добър апетит!

Шишчетата със свинско, сланинка, тиквички и лук са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: