Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Сарми»Крехки сарми със свинско месце и сланинка

Крехки сарми със свинско месце и сланинка

Крехки сарми със свинско месце и сланинка
Снимка: Оля Колаклийска
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
145 мин.
Порции
5
"На зелето не му ли сложиш малко свинско месце, похабил си го, от нас да го знаеш"

Необходими Продукти

  • кисело зеле - 1 зелка
  • свинска плешка - 1 кг
  • картофи - 6 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо се подготвят месцето и сланинката. Режете месото на правоъгълни дебели парчета, а сланинката на тънички лисчета.

Отделяте листата от зелката, като изрязвате кочана и подготвяте за сарми.

На всеки лист зеле слагате парче месо, парче сланинка и завивате на сарма. Аз не съм слагала сол, защото зелето е достатъчно солено.

След завиването на всички сарми предварително обелените картофи ги нарязвате на едри парчета и ги редите между сармите.

Слагате нарязания чесън, дафиновия лист, сипвате олиото и водичката. Пекат се до готовност на месото.

Да ви е сладко!

Крехките сарми със свинско месце и сланинка са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: