Начин на приготвяне
В подходяща тенджерка сложете захарта и водата на огъня и оставете да се карамелизира. Не е задължително да разбърквате, достатъчно е да разтърсвате съда от време на време.
Когато карамелът започне да променя своя цвят от златист към бледокафяв се изсипва млякото. Разбърквайте, докато карамелът се разтопи в млякото. Добавете канелата и оставете млякото да къкри 10-тина минути докато се сгъсти и изсипете ореховите ядки. Дръпнете от огъня и оставете да изстине.
Сметаната се разбива старателно. Към нея се добавя горната смес и се разбъркват докато се смесят. Пресипете сместа в подходящ съд и сложете във фризера да се замразява.
Домашният сладолед се разбива няколко пъти, за да се избегне образуването на големи кристали.