Начин на приготвяне
Започваме приготвянето на кренвиршите, като първо месото трябва да бъде изчистено от ципите. Нарязва се на кубчета и се оставя в хладилник или във фризера за малко (за по-лесно смилане).
Месото се смила в блендер на пюре, добавяме при непрекъснато бъркане студените сметана, вода и прясно мляко и овкусяваме с подправките.
Овкусяването може да направите и преди смилане, да речем няколко часа преди приготвяне или от вечерта, за да поеме месото подправките добре.
Върху лист от хартия за печене слагате от сместа - толкова, колкото желаете да ви бъдат големи кренвиршите.
Навивате на стегнато руло всяко и завързвате краищата здраво.Варите в гореща вода, но не вряща, пускате ги малко преди да заври водата (топлината на водата да бъде около 80-90 градуса).
Варите 25 минути, изваждате от водата и след това от хартията. Може да ги сложите във фризер или още в момента да ги изпържите в масло, зехтин или олио.
Ако ги пълните в черва приготвянето е по същия начин, само че след варене се потапят за 5 мин. в ледено студена вода и след това се опушват или се пекат на скара.
Домашните кренвирши от пуешко месо са готови.