Начин на приготвяне
1. В малка тенджерка смесваме яйцето, захарта и меда. Добавяме маслото и поставяме тенджерката на котлона на средна степен. Бъркаме докато маслото се разтопи напълно и се смесят всички съставки, като внимаваме да не завира сместа.
2. Когато маслото се разтопи, дърпаме тенджерката от котлона, добавяме ванилията, содата и бакпулвера и разбъркваме добре до получаване на леко пухкава и хомогенна смес. Оставяме настрани за няколко минути да се охлади.
3. През това време взимаме купа и пресяваме брашното.
4. Изсипваме пресятото брашно към маслената смес и разбъркваме първо с лъжица, а после с ръце омесваме меко тесто.
5. Завиваме тестото с кухненско прозрачно стреч фолио и прибираме в хладилника да се охлади и да стегне за 1 час.
6. През това време рисуваме върху лист формат А4 контур на сърце (или друга фигурка/буквичка) и я изрязваме като шаблон.
7. Когато тестото е готово, включваме фурната да загрява на 180 градуса с вентилатор.
8. Изваждаме тестото от хладилника и го разточваме върху по-голямо парче хартия за печене, за да можем после директно да сложим във фурната да се пече върху тавичка.
9. Прилепваме хартиения шаблон върху разточеното тесто и изрязваме с остър нож по контура. С ръка премахваме излишното тесто, което отново ще разточим и изрежем за второто сърце.
10. Поставяме първия блат да се пече в загрятата фурна за 6-8 минути.
11. През това време изрязваме и второто сърце, което също печем 6-8 минути.
12. Оставяме блатовете да се охладят напълно, преди да сложим крема.
За крема: Разбиваме с помощта на миксер всички съставки за крема.
Поставяме крема в пош с кръгъл накрайник (или ако нямате- в найлоново пликче с отрязано ъгълче в единия край). Намазваме единия блат с крема, правейки точки. След това поставяме втория блат върху крема и отново поставяме крем върху блата.
Накрая декорираме медената торта с плодове, шоколад, цветя или според повода.
Поставяме тортата в хладилника поне за час, за да могат блатовете да поемат от крема. Да ви е сладко!
Тортата с медени блатове Сърце е готова.