Млечен десерт с ягоди в купички

МариянаМарияна
Мастър Шеф
772
3k
2k
1k
7
30/05/2020
"Нежен десерт с ягоди, който с удоволствие разсипваме в купички и хапваме бързо, бързо "
Приготвяне30 мин.
Общо30 мин.
Порции7
Сготви+1 точка
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 598
  • Преглеждания за месеца23
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

  • ягоди - 400 г
  • захар - 5 с.л.
  • крем за мазане - 200 г Pilos /тип Крема сирене/
  • кисело мляко - 450 г (3. 6 %)
  • бисквити - 120 г
  • масло - 40 г
  • желатин - 10 г
  • вода - 5 с.л.
  • лимонов сок - 4 с.л.
  • мед от глухарчета - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бисквитите ги натрошаваме и ги слагаме в блендер. Включваме и оставяме да се надробят добре. Трябва бисквитите да станат на трохи.

Прибавяме мекото масло в купичка заедно с трохите и ги намачкваме с ръка. На дъното на 7 купички за крем ги разпределяме и притискаме на дъното да стане като блатче.

Притискаме дъното и стените с кръгъл уред за пасиране, за да стене равно. Оставяме настрана.

В блендер слагаме крема за мазане и киселото мляко. Кремът за мазане е млечен на вкус, леко мазен, прилича на крема сирене, но е по-гладък и плътен. Прибавяме захарта и разбиваме до еднородна гладка смес.

Разтваряме желатина във водата и разбъркваме.

Оставяме го да набъбне. В съд на котлона слагаме вода и на водна баня разтопяваме желатина на стане течен. Прехвърляме го в блендера и пак разбиваме. Разпределяме от сместа в купичките по равно. Слагаме в хладилника да стегне за 2-3 часа.

Нарязваме почистени и измити ягоди на филийки подреждаме отгоре. Изцеждаме си сок от лимон. В чашка си слагаме прясно изцеден сок от жълт лимон и мед и разбъркваме.

Ползвала съм мед от глухарчета. Разбъркваме и с четка мажем ягодите. Вкарваме плодовия крем в хладилника за още 2-3 часа и хапваме. Да ви е сладко!

Млечният десерт с ягоди в купички е чуден.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар