Начин на приготвяне
1. В дълбока купа първо взимаме бисквитките и ги трошим с ръце до получаване на трохи.
2. Върху трохите от бисквитите изсипваме разтопеното масло и млякото и с помощта на лъжица разбъркваме всичко, за да стане като каша.
3. След това идва ред на овесените ядки. Слагаме една шепа от тях в купата, разбъркваме и прибираме в хладилника за поне 15 мин.
4. След като овесените ядки са започнали да омекват и да поемат от млякото, ние изваждаме купата от хладилника. Добавяме какаото, захарта и течния шоколад и отново разбъркваме с лъжица.
5. Приготвяме си измити и подсушени плоски чинии, за да изсипваме в тях различните поръски на бонбоните. Аз използвах смлени орехи, кокосови стърготини и шоколадови пръчици.
6. В голяма тава, или поднос нареждаме книжни листчета/кошнички за бонбони.
7. С ръце взимаме от сместа, оформяме топчета като се стреми да са с еднаква големина. Овалваме ги в различни поръски и ги слагаме в кошничките.
8. По желание може да ги наредите върху решетка и да ги залеете с разтопен шоколад на водна баня или готов шоколадов топинг.
9. Прибираме готовите бонбони с бисквити в хладилника поне за час, преди да ги поднесем. Ммм, вкусно!
Домашните бонбони за рожден ден са чудни.