Предястие мандарини

Вероника МихайловаВероника Михайлова
Готвач
169
1k
337
228
2
31/05/2020
Приготвяне30 мин.
Готвене20 мин.
Общо50 мин.
Порции20
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо385
  • Преглеждания за месеца65
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Взимаме една малка тенджерка и слагаме яйцата да се варят за 10 минути. Трябват ни твърдо сварени.

2. Измиваме морковите, белим ги и ги слагаме в отделна тенджерка да се варят на среден огън до омекване.

3. През това време взимаме една голяма купа и стържем в нея кашкавала на едро ренде.

4. Към кашкавала настъргваме и сиренето.

5. С помощта на преса за чесън добавяме и него към сместа. Разбъркваме с лъжица.

6. Белим вече сварените и охладени яйца и ги стържем. Добавяме ги към купата със сместа и разбъркваме. Добавяме майонезата, подправяме със сол и черен пипер. Разбъркваме.

7. В отделен съд стържем варените и охладени моркови.

8. С ръце взимаме от сместа и оформяме топки с големината на мандарина. Овалваме топките в настъргания морков и ги регим в подходящ поднос или плато.

9. След като са готови мандарините с палец леко оформяме вдлъбнатина отгоре и им поставяме по едно листенце магданоз като дръжка.

Изключително ефектно и вкусно предястие, с което гостите ви ще останат очаровани.

Предястието мандарини е готово.

Стилен керамичен поднос с шистов ефект-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Стилен керамичен поднос с шистов ефект
14.00 лв.
10.78 лв.
Виж ››

Станете любимите домакини на вашите гости, поднасяйки им вкусни ордьоври върху стилния керамичен поднос. Той е с шистоф ефект, който го прави още по-изискан и представителен.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар