Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Разядки»Предястие мандарини

Предястие мандарини

Вероника МихайловаВероника Михайлова
Иноватор
1932k3923
Предястие мандарини
Снимка: Вероника Михайлова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
20

Необходими Продукти

  • моркови - 3 бр.
  • яйца - 3 бр.
  • кашкавал - 150 г твърд
  • сирене - 100 г
  • магданоз - за украса
  • чесън - 3 скилидки
  • сол
  • черен пипер - на вкус
  • майонеза - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Взимаме една малка тенджерка и слагаме яйцата да се варят за 10 минути. Трябват ни твърдо сварени.

2. Измиваме морковите, белим ги и ги слагаме в отделна тенджерка да се варят на среден огън до омекване.

3. През това време взимаме една голяма купа и стържем в нея кашкавала на едро ренде.

4. Към кашкавала настъргваме и сиренето.

5. С помощта на преса за чесън добавяме и него към сместа. Разбъркваме с лъжица.

6. Белим вече сварените и охладени яйца и ги стържем. Добавяме ги към купата със сместа и разбъркваме. Добавяме майонезата, подправяме със сол и черен пипер. Разбъркваме.

7. В отделен съд стържем варените и охладени моркови.

8. С ръце взимаме от сместа и оформяме топки с големината на мандарина. Овалваме топките в настъргания морков и ги регим в подходящ поднос или плато.

9. След като са готови мандарините с палец леко оформяме вдлъбнатина отгоре и им поставяме по едно листенце магданоз като дръжка.

Изключително ефектно и вкусно предястие, с което гостите ви ще останат очаровани.

Предястието мандарини е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: