Начин на приготвяне
Начукваме пържолите и ги овкусяваме със сол и черен пипер.
Оставяме ги да престоят в хладилника около час.
Запържваме ги малко в сгорещен тиган. Нареждаме ги в тавичка.
В същия тиган слагаме маслото и в него запържваме нарязаните гъби.
Като омекнат, слагаме сметаната и 1 ч.ч. вода или бульон.
Овкусяваме със сол и черен пипер и когато почне да ври, прехвърляме сместа върху пържолите.
Печем в загрята на 180°C фурна около час.
Поръсваме по желание с наситнен магданоз при сервиране на любимите свински пържоли с гъби и сметана.
Получават се крехки и сочни свински пържоли с нежен гъбен сос, които можем само да препоръчаме.