Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Зеле със свинско и целина

Зеле със свинско и целина

Reneta PetrovaReneta Petrova
Чирак
2614693
Зеле със свинско и целина
Снимка: Reneta Petrova
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
165 мин.
Порции
6
"Зеле със свинско месце - всички у дома го обожават"

Необходими Продукти

  • зеле - 1.5 кг прясно
  • свинско месо - 500 г
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • целина - 1 вр.
  • червен пипер - 3 с.л. или пиперена паста
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме зелето и лука на ситно, моркова - на шайби, а свинското - на кубчета.

Запържваме първо месото в тенджера, вадим го и в същата мазнина задушаваме лука и моркова.

Когато омекнат, слагаме зелето и месото.

Добавяме 2 ч.ч. вода или бульон, в които разтваряме малко червен пипер или пиперена паста. Затваряме и оставяме да се задуши.

При полуготовност добавяме по-голямата част от нарязаната на ситно целина, останалата ще я поръсите при сервиране.

Подправяме и на сол свинското със зеле.

Преместваме всичко в тавичка и запичаме зелето със свинско и целина отгоре във предварително загрята на 180°C фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: