Начин на приготвяне
В купа се смесват брашното, солта, захарта, лимоновата кора, ванилията, млякото и водата.
Маслото се нарязва на кубчета и се добавя към сухите съставки, яйцето се разбива в отделна купичка и се добавя към останалите продукти.
Замесва се тесто набързо и се оставя в хладилник за 30 мин. През това време се приготвя плънката.
Ягодите се нарязват на кубчета, черешите се разполовяват, поръсва се с нишестето, захарта и ванилията, всичко се разбърква добре.
Тестото за пай се разточва в тавичка за пай и отгоре се изсипва плънката.
Пече се домашният пай в предварително загряла фурна на 180°C за 20 мин, а след това на 150°C за още 30 мин.
Това е един наистина лесен и вкусен домашен пай с ягоди и череши.