Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Пай»Домашен пай с ягоди и череши

Домашен пай с ягоди и череши

ЦветаЦвета
Новак
136722
Домашен пай с ягоди и череши
Снимка: Цвета
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
Порции
6
"На този домашен пай му е нужна само една топка сладолед и вече е напълно перфектен"

Необходими Продукти

  • За тестото
  • брашно - 250 г
  • масло - 125 г
  • яйца - 1 бр.
  • сол - 1 к.л.
  • захар - 3 с.л.
  • прясно мляко - 3 с.л.
  • вода - 3 с.л.
  • ванилия - 1 п
  • лимонова кора
  • За плънката
  • ягоди - 320 г
  • череши - 130 г
  • захар - 100 г
  • нишесте - 30 г неутрално
  • ванилия - 1 п
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се смесват брашното, солта, захарта, лимоновата кора, ванилията, млякото и водата.

Маслото се нарязва на кубчета и се добавя към сухите съставки, яйцето се разбива в отделна купичка и се добавя към останалите продукти.

Замесва се тесто набързо и се оставя в хладилник за 30 мин. През това време се приготвя плънката.

Ягодите се нарязват на кубчета, черешите се разполовяват, поръсва се с нишестето, захарта и ванилията, всичко се разбърква добре.

Тестото за пай се разточва в тавичка за пай и отгоре се изсипва плънката.

Пече се домашният пай в предварително загряла фурна на 180°C за 20 мин, а след това на 150°C за още 30 мин.

Това е един наистина лесен и вкусен домашен пай с ягоди и череши.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: