Начин на приготвяне
Почистете и нарежете морковите на кръгчета, чушките и домата на малки парченца, а лука, целината и чесъна - на много ситно (така предпочитам аз, но размерът на нарязаните зеленчуци може и да е по-едър)
Картофите обелете и оставете в купа с вода.
Загрейте свинската мас и олиото на умерен огън и запържете лука, целината и чесъна. Добавете чушките и моркова и задушете за кратко.
Намалете огъня и сипете червения пипер, като разбъркате енергично, след това веднага сложете доматите и телешкото, нарязано на едри хапки и овкусено със сол и черен пипер. По желание може и да оваляте парченцата в лъжица брашно.
Бъркайте, докато телешкият бут промени цвета си.
Увеличете котлона и налейте вода или домашен телешки бульон, без да покривате напълно продуктите.
Оставете да се задушава 1 час на умерен до слаб огън.
Налейте още толкова количество бульон, колкото гъста желаете да бъде телешката чорба. Течността, която доливате, трябва да е задължително гореща.
Сложете сол на вкус, кимиона и магданоза и продължете варенето на тих огън още 2 часа.
Накрая добавете картофите, нарязани на кубчета като за мусака. Гответе до пълна готовност на месото и картофите.
Поднесете телешката гулаш чорба топла и се насладете на богат и плътен вкус.
Добър апетит!