Начин на приготвяне
Слагаме ориза в три части вода да се вари.
Към него добавяме олио, два стръка ситно нарязан лук, чесън, чубрица, джоджен, черен пипер, червен пипер и два стръка девесил.
Когато попие водата, сваляме ориза от котлона и добавяме каймата.
С помощта на преса за картофи раздробяваме каймата и я смесваме с ориза.
Отрязваме дръжките на пипера и почистваме от семките.
Пълним всеки пипер с плънка, без да я притискаме силно, за да не стане сбита.
Редим в тава и поливаме с 1 килограм доматен сос и един литър вода.
Поръсваме с останалия лук, слагаме две супени лъжици захар и печем на 180 градуса за час и половина.
Когато изключим фурната, поръсваме пълнения пипер с останалото количество девесил.
Да ви е сладко с тези летни пълнени пиперки без пържене.