Шкембе чорба с морков

Шкембе чорба с морков
Снимка: Стоянка Русенова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
105 мин.
Порции
6
"Прибавяме морков към шкембе чорбата - какво ли се получи"

Необходими Продукти

  • телешко шкембе - 1 кг
  • краве масло - 100 г, може микс с олио
  • моркови - 1 бр. големичък
  • червен пипер - 1 - 2 ч.л.
  • брашно - 2 с.л.
  • кисело мляко - 1 кофичка (4.5%)
  • яйца - 2 бр. или 4 жълтъка
  • оцет
  • чесън
  • люти чушки - пожелание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме шкембето много добре и го слагаме в тенджера под налягане в подсолена вода да ври.

След като се свари, прецеждаме бульона и оставяме настрана.

Нарязваме шкембето, към него прибавяме прецедения бульон и оставяме на тих огън около 10 мин.

Правим си запръжка, като разтапяме маслото и прибавяме настъргания фино морков.

Изчакваме морковчето да омекне и добавяме малко червен пипер и брашното, като разбъркваме добре.

Премахваме съда от котлона и добавяме 3-4 с.л. от бульона като разбъркваме и изсипваме в тенджерата с шкембето.

Застройката за чорбата си я правим, като разбиваме яйцата и прибавяме киселото мляко.

С готовата смес сипваме на тънка струя, като намаляваме котлона, за да не се пресече застройката на нашата вкусна шкембе чорба.

Поднасяме шкембе чорбата с морков с чесън, оцет и по желание стрита люта чушка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: