Ванилови тарталети

Ванилови тарталети

Христинка КолеваХристинка Колева
Готвач
181
3k
557
423
04/06/2020
"Невероятни на вкус и на вид ванилови тарталети, които правят всеки ден специален"
Приготвяне30 мин.
Готвене18 мин.
Общо48 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
23 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо721
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена23

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се пресява с ванилията. Към него се добавят пудрата захар, яйцето и кравето масло. Замесва се тесто, което се оставя да почине за 10-15 минути.

Разточва се и се изрязват кръгове, които се поставят във формички за тарталети. Тестото се притиска към формичките.

Тарталетите се пекат на 180 градуса 15-18 минути. Изстиват и се изваждат от формичките.

За крема: Яйцето се смесва със захарта и нишестето. Разрежда се с млякото. Останалото мляко се загрява. Прибавя се към нишестето и кремът се вари до сгъстяване. Ароматизира се с ванилията. Покрива се със стреч фолио и се оставя да изстине напълно.

Сметаната се разбива до плътност.

Изстиналият крем се разбива и към него се добавя крема сиренето и сметаната.

Тарталетите се напълват с крем.

За меренгето:

Белтъците се смесват със захарта. Поставят се на водна баня и след като захарта се разтопи, се разбиват до плътност и лъскавина. Меренгето се поставя в пош и се украсяват тарталетите.

Ваниловите тарталети се гарнират с малини и листенца мента.

Да ви е сладко!

Рейтинг

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар