Черешов пай с маслени трохи

Черешов пай с маслени трохи

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
517
6k
1k
1k
3
04/06/2020
"Каним ви на чаено парти с черешов пай"
Приготвяне25 мин.
Готвене35 мин.
Общо60 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 252
  • Преглеждания за месеца33
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тази рецепта трябва да започнете първо от маслените трохи.

В купа смесете царевичното и бялото брашно. Добавете захарта, ванилията и студеното краве масло.

Намачкайте с ръце, докато получите маслени трохи. Покрийте купата с найлон и приберете в хладилник за поне 30 мин.

В друга купа пресейте брашното с щипка сол и бакпулвера. Добавете яйцето, нарязаното студено краве масло, захарта и ваниловата захар.

Излейте 4 с.л. прясно мляко и замесете меко тесто.

Тестото разточете на парче хартия за печене с размера на тавата, в която ще печете черешовия сладкиш. Моята беше с размери 20/28.

Прехвърлете разточения лист с хартията в тавата и надупчете дъното с вилица.

Наредете почистените от костилките череши.

Върху тях посипете маслените трохи. Не трябва да покриват черешите.

Изпечете черешовия пай на 180°C в предварително загрята фурна за около 30-35 мин или до приятен загар.

Охладете на решетка и поръсете черешовия пай с маслени трохи с пудра захар.

Да ви е сладко!

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар