Начин на приготвяне
В тенджера се слага олио да загрее. Месото се запечатва добре от всички страни. Отстранява се.
Едната глава лук се почиства и нарязва на едро. Добавя се в тенджерата с олио от месото, за да се запържи. Добавят се черният пипер, дафиновият лист и чубрицата. Овкусява се със сол. Сипва се вода да покрие месото. Вари се около 2 часа и половина.
Месото се изкарва и оставя да изстине. Бульонът се сипва в шише и се оставя в хладилника за следващо готвене. Картофите се обелват и измиват. Слагат се в тенджера и се заливат с вода. Варят се с капак. Отцеждат се.
Подготвят се маслените трохи. В блендер се начупва старият хляб и се блендира. Изсипва се в голяма купа. Добавя се мекото масло. Магданозът се измива и нарязва на ситно. Чесънът се обелва и нарязва на ситно. Добавят се в купата.
Според осоляването на месото се добавя и сол. Разбърква се добре. Изстиналото месо се нарязва на филии.
Подготвя се тава с хартия за печене. Вареното свинско се нарежда в тавата. Всяко парче се намазва с маслените трохи и се слага във фурната до запичане.
Вече изстиналите картофи се нарязват на кубчета. Останалите 2 глави лук се почистват и нарязват на средно големи парчета. Добавят се. Картофената салата се овкусява със сол, олио и оцет. Разбърква се. Насладете се на порция свинско варено с маслени трохи и картофена салата.