Начин на приготвяне
Измийте патладжана и го разрежете през средата. Издълбайте двете половинки. Посолете патладжаните, поставете ги в тавичка и полейте с малко зехтин. Печете в загрята фурна на 200 градуса за 10 минути.
В тиган запържете лука и праза. Сложете чесъна и вътрешността на патладжана. След 5 минути, добавете пилешката кайма. Запържете я добре и налейте виното. Изчакайте 5 минути, за да се изпари алкохолът и добавете доматеното пюре и подправките.
Напълнете патладжаните. Счупете отгоре яйцата и запечете за около 15 минути на 200 градуса, като малко преди да извадите пълнените патладжани, поръсете с кашкавал. Извадете, оставете леко да се охладят патладжани с кайма.
Сервирайте в чиния, поръсени с пресен магданоз.
Пълнени патладжани с кайма и яйца си подхождат много с доматена салата със сирене.