Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Пълнени патладжани»Пълнени патладжани с кайма и яйца

Пълнени патладжани с кайма и яйца

Пълнени патладжани с кайма и яйца
Снимка: Марияна Петрова Иванова
3 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2
"Патладжани с вкусна плънка - задължителни за трапезата"

Необходими Продукти

  • патладжани - 1 бр.
  • кайма - 150 г пилешка
  • лук - 1 бр.
  • праз - 1 бр.
  • чесън - 1 скилидка
  • сол
  • риган
  • черен пипер
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • бяло вино - 1/2 к.ч.
  • яйца - 2 бр.
  • кашкавал - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте патладжана и го разрежете през средата. Издълбайте двете половинки. Посолете патладжаните, поставете ги в тавичка и полейте с малко зехтин. Печете в загрята фурна на 200 градуса за 10 минути.

В тиган запържете лука и праза. Сложете чесъна и вътрешността на патладжана. След 5 минути, добавете пилешката кайма. Запържете я добре и налейте виното. Изчакайте 5 минути, за да се изпари алкохолът и добавете доматеното пюре и подправките.

Напълнете патладжаните. Счупете отгоре яйцата и запечете за около 15 минути на 200 градуса, като малко преди да извадите пълнените патладжани, поръсете с кашкавал. Извадете, оставете леко да се охладят патладжани с кайма.

Сервирайте в чиния, поръсени с пресен магданоз.

Пълнени патладжани с кайма и яйца си подхождат много с доматена салата със сирене.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: