Начин на приготвяне
Нарежете лука и чесъна на ситно. Обеления домат и чушката нарежете на кубчета.
Поставете лука и чесъна в тиган на силен огън и добавете олиото, задушете за 3 минути.
Прибавете нарязаните домат и чушка, разбъркайте и прибавете каймата.
Пържите при непрекъснато бъркане, докато каймата промени цвета си.
Добавете червения и черния пипер, мащерката и посолете на вкус, гответе за още 2-3 минути и свалете от огъня.
Вземете патладжаните и ги натиснете силно с точилка, така че да омекнат и изтънят, измийте ги със студена вода.
Намажете правоъгълна тавичка с малко олио, наредете патладжаните в нея.
С нож ги разрежете по средата (но не до долу) и ги напълнете със сместа от кайма, а отгоре върху пълнените патладжани поставете резенче от домат.
В купа поставете доматеното пюре, солта и водата, разбъркайте, докато се разтворят, и сипете сместа в тавата при патладжаните.
Печете пълнените патладжани с кайма в сос на 200°C за около 50-60 минути до златисто кафяво.