Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Пълнени патладжани»Пълнени патладжани с ориз и кайма

Пълнени патладжани с ориз и кайма

veronnika_pavlovaveronnika_pavlova
Чирак
60675107
Пълнени патладжани с ориз и кайма
Снимка: veronnika_pavlova
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
3
"Пълнените патладжани с ориз и кайма са леко месно ястие, засищащо и много вкусно."

Необходими Продукти

  • патладжани - 3 бр.
  • кайма - 250 г
  • ориз - 1 ч.ч.
  • доматено пюре - 200 г
  • лук - 1 голяма глава
  • чесън - 3 скилидки
  • сол
  • черен пипер
  • копър
  • чери домати
  • олио - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пълнените патладжани с ориз и кайма са леко месно ястие, засищащо и много вкусно. Подходящо ястие за всеки, който обича да хапва зеленчуци, с което може да изненадате приятно вашето семейство, а защо не и гостите си. Просто го опитайте и ще си оближете пръстите!

Измиваме добре и срязваме наполовина патладжаните. Издълбаваме внимателно вътрешността им, така че да се получат лодки. Посоляваме и оставяме да се отцеди горчивината от патладжаните за около 30 мин.

През това време нарязваме лука на едро, а чесъна - на ситно. Измиваме под течаща вода ориза. В дълбок тиган запържваме лука, чесъна, каймата, ориза и вътрешността на патладжана. Овкусяваме с подправките и добавяме доматеното пюре.

В намазнена тава слагаме лодките от патладжани и ги пълним с плънката.

Печем напълнените патладжани в предварително загрята фурна на 200 °C до пълната им готовност /около 60 мин/. Изваждаме ги и сервираме със стръкче свеж копър и нарязани на половинки чери домати за украса.

Ако ви останете плънка, използвайте я да напълните тиквички или чушки.

По желание може, преди да извадите пълнените патладжани с кайма, да поръсите с настърган кашкавал и запечете за още 10 мин.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

veronnika_pavlova
veronnika_pavlova
Много е вкусно!
05.07.2023 00:51