Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Кюфтета»Кюфтета от пилешко и тиквички

Кюфтета от пилешко и тиквички

Кюфтета от пилешко и тиквички
Снимка: Марияна Петрова Иванова
2 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
65 мин.
Порции
15
"Сочни месни кюфтенца - липсва им само една студена бира и щастието ще е пълно"

Необходими Продукти

  • за кюфтетат
  • пилешки гърди - 1 бр
  • тиквички - 1 бр. малка
  • яйца - 1 бр
  • хляб - 1 бр. филийка
  • прясно мляко - за накисване на хляба
  • сол
  • черен пипер
  • лук - 1 бр.
  • чесън - 1 скилидка
  • магданоз - пресен
  • копър - пресен
  • риган
  • горчица - 1 к.л.
  • сода бикарбонат - 1 к.л.
  • за чесновия сос
  • кисело мляко - 125 г
  • майонеза - 1 с.л.
  • крема сирене - 1 с.л.
  • чесън - 2 скилидки
  • сол
  • копър
  • лук - на прах
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквичката измийте и настържете.

Сложете я в голяма купа. Смелете пилешкото месо на кайма. Нарежете лука, чесъна, магданоза и копъра на дребно. Добавете в купата.

Накиснете филийката хляб в прясно мляко. Сложете останалите подправки и продукти.

Омесете каймата за кюфтетата. Завийте в стеч фолио и оставете в хладилника за няколко часа.

Извадете, оформете кюфтенцата с тиквички, оваляйте в брашно и изпържете на среден котлон от двете страни. Извадете върху кухненска хартия.

Направете чеснов сос, като сложите киселото мляко, майонезата и крема сиренето в купичка. Пресовайте чесъна с преса за чесън. Добавете солта, копъра на дребно и лука на прах. Разбъркайте с тел.

Сервирайте кюфтетата от пилешко и тиквички с чесновото сосче в подходяща чиния.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: