Начин на приготвяне
Тиквичката измийте и настържете.
Сложете я в голяма купа. Смелете пилешкото месо на кайма. Нарежете лука, чесъна, магданоза и копъра на дребно. Добавете в купата.
Накиснете филийката хляб в прясно мляко. Сложете останалите подправки и продукти.
Омесете каймата за кюфтетата. Завийте в стеч фолио и оставете в хладилника за няколко часа.
Извадете, оформете кюфтенцата с тиквички, оваляйте в брашно и изпържете на среден котлон от двете страни. Извадете върху кухненска хартия.
Направете чеснов сос, като сложите киселото мляко, майонезата и крема сиренето в купичка. Пресовайте чесъна с преса за чесън. Добавете солта, копъра на дребно и лука на прах. Разбъркайте с тел.
Сервирайте кюфтетата от пилешко и тиквички с чесновото сосче в подходяща чиния.