Начин на приготвяне
Загрейте олиото и задушете в него за 2 минути лука, нарязан на дребно.
Прибавете ориза и задушавайте още 2 -3 минути, така че да стане стъклен.
Добавете подправките, черния пипер, зеленчуковата подправка и сол на вкус.
Разбъркайте добре и прехвърлете сместа в тавичка от йенско стъкло.
Налейте три чаши и половина топла вода и сложете йенската тава във фурната.
Включете фурната на 200 градуса и гответе около 30 минути, след което извадете тавичката и поставете върху ориза нарязани на кръгчета домати.
Поръсете ястието от ориз с риган и го върнете във фурната за още 15 минути.
Извадете готовия ориз на фурна в йенско стъкло и му се насладете в компанията на витаминозна салата.