Начин на приготвяне
Измийте месото и го нарежете на малки парчета. Сварете го в тенджера под налягане за 15 минути.
Нарежете лука и праза на дребно. Измийте ориза.
В тиган сложете малко мазнина и запържете лука и праза.
Добавете гъбите, предварително обелени и нарязани на филийки.
След няколко минути сложете и ориза.
Запържете за 5 минути и налейте бульон/ вода.
Сложете подправките и изчакайте да заври.
Прехвърлете в йенска тавичка и печете вкусния ориз на фурна в предварително загрята фурна на 200 градуса до готовност.
Извадете и поръсете свинското с ориз с пресен магданоз.
Имате уникално вкусен ориз със свинско на фурна в йенско стъкло. По желание може да пропуснете свинското в рецептата и да приготвите постен ориз с гъби.