Начин на приготвяне
Патладжаните се опичат цели на скара или във фурна. Обелват се и се нарязват печените патладжани.
Тиквичките се нарязват на дребни кубчета. Поставят се в тава, посоляват се и се поръсват със струйка зехтин. Пекат се на 200 градуса до тяхното омекване.
Печените тиквички се смесват с патладжаните. Пасират се. Овкусяват се със сол, ситно нарязан магданоз и копър, зехтин и чесън.
В чиния се поставят топки от зеленчуковия дип. Покрай тях се нареждат нарязаните домат и краставица. Гарнира се с плочка сирене, сварено яйце и маслини. Салатата с патладжан се украсява с клонка магданоз и копър.
Приятен апетит с Лятна салата с дип от тиквички и патладжан!