Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Охлювчета»Закуски охлювчета с кашкавал

Закуски охлювчета с кашкавал

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k19k4k20k24
Закуски охлювчета с кашкавал
Снимка: Мария Симова
1 / 3
07/06/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
65 мин.
Порции
25
"Домашни охлювчета, които си взимаме и за из път"

Необходими Продукти

  • за тестото
  • яйца - 3 бр. (без 1 жълтък)
  • прясно мляко - 500 мл
  • кисело мляко - 3 с.л.
  • олио - 6 с.л.
  • захар - 1 с.л.
  • сол - 1 с.л.
  • прясна мая - 20 г
  • брашно - около 1 кг
  • плънка
  • кашкавал - 250 г
  • масло - 125 г за намазване
  • сусам - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа смесете затопленото прясно мляко, захарта и натрошената прясна мая, разбъркайте и оставете за 10-15 минути да се активира (шупне).

В по-голяма купа пресейте брашното, оформете кладенче в него и прибавете разбитите яйца, олиото, киселото и киселото мляко. Добавете активиралата се мая и замесете меко тесто, поставете тестото в намаслена купа, завийте със стреч фолио и оставете настрани за 1 час да втаса.

Разделете втасалото тесто на две части, разточете всяка част на тънка правоъгълна кора върху набрашнен плот. Намажете ги с разтопеното и охладено масло, поръсете равномерно с настърган кашкавал и навийте на рула.

Нарежете рулата на охлювчета с дебелина 1 пръст, наредете ги в тава постлана с хартия за печене на разстояние едно от друго и ги намажете с останалото масло. Разбийте заделения жълтък с 1 с.л. прясно мляко и 1 с.л. олио и намажете охлювчетата. Поръсете закуските с кашкавал със сусам и по малко от настъргания кашкавал, ако ви е останало.

Поставете тавата с охлювчета с кашкавал в предварително нагрята на 180 градуса фурна и печете до златисто, за около 20-25 минути.

Закуски охлювчета с кашкавал - вкусно начало на деня!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Birgul
Birgul
Получи се невероятно!
07.06.2020 12:46