Обикновена шоколадова торта

BirgulBirgul
Чирак
716111802801
Обикновена шоколадова торта
Снимка: Birgul
1 / 2
07/06/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
90 мин.
Порции
12
"Обикновено, но невероятно вкусна шоколадов торта"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр.
  • захар - 1/2 чаена чаша
  • олио - 5 супени лъжици
  • бакпулвер - 1 пакет
  • ванилия - 1 пакет
  • брашно - 2 чаени чаши
  • сок от компот - 1 чаена чаша
  • За крема
  • черен шоколад - 100 г
  • прясно мляко - 150 мл
  • краве масло - 50 г
  • сладкарска сметана - 200 мл, течна
  • пудра захар - 3 супени лъжици
  • За декорация
  • смлени орехи
  • кокосови стърготини
  • шоколадови топчета
  • цветни захарни шрифтове
  • ринг - с диаметър 24 см
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбих яйцата със захарта. След това добавих олиото и на тънка струя налях сока от компота.

При постоянно разбиване с миксер добавях малко по малко пресятото брашно с бакпулвера и ванилията. И изсипах сместа в подходяща тава, която покрих с хартия за печене.

Пекох блата за моята торта на около 180 градуса в предварително загрята фурна, до суха клечка.

Когато се печеше блатът, аз приготвих шоколадовия крем за тортата. Като разтопих шоколада на водна баня и в купа разбих сметаната с пудра захар /а сметаната ви трябва задължително да е студена/.

След като ми се разтопи шоколадът, аз го сипвах на тънка струя към разбитата сметана. Сложих разтопеното масло и млякото. И накрая бърках, докато ми се получи еднородна смес.

А вече когато блатът ми беше готов, го сложих да изстине, за около 20 минути, а после го намазах обилно с крема (без да махам ринга). Готовата шоколадова торта оставих в хладилника си за една нощ.

На следващата сутрин я извадих и я украсих със смлени орехи, кокосови стърготини, цветни захарни шрифтове и шоколадови топчета.

Обикновена шоколадова торта за една необикновена трапеза!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: