Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Плодова Торта»Виенска плодова торта с крем

Виенска плодова торта с крем

BirgulBirgul
Чирак
716111802801
Виенска плодова торта с крем
Снимка: Birgul
1 / 3
12/06/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
95 мин.
Порции
12
"Плодова торта с крем, подходяща за всеки празник"

Необходими Продукти

  • яйца - 6 бр.
  • захар - 200 г
  • брашно - 200 г
  • бакпулвер - 1 пакет
  • ванилия - 1 течна, капсула
  • За крема
  • прясно мляко - 600 мл
  • захар - 200 г
  • брашно - 90 г
  • нишесте - 30 г
  • краве масло - 100 г
  • За сиропа
  • сок от компот - по желание -
  • Още
  • течна сметана - 40 г студена
  • орехи - 1 шепа смлени
  • За декорация
  • банани - 1
  • киви - 1
  • мандарини - 1
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тази Виенска торта най-първо си приготвих блата. Първо, разбих белтъците, разбих с миксер и жълтъците със захарта до образуването на крем.

След това малко по малко добавях белтъците към жълтъците, като разбърквах с шпатула. И накрая прибавих ванилията и пресятото брашно с бакпулвера и разбърках.

След това получената смес изсипах в подходяща тава, която покрих с пергаментова хартия. И пекох на 180 градуса в предварително загрята фурна до суха клечка.

Аз използвах времето, когато се печеше блатът, да си приготвя крема за тортата.

За него първо изсипах в тенджера малко да се затопли прясното мляко. В подходящ съд върху котлона сложих да се карамелизира и захарта.

След това добавих вода около 80 мл, разбърках и я взех от котлона. Аз след това в купа смесих сухите съставки - брашното и нишестето, и добавих малко от прясното мляко и разбърках.

Вече готовата смес я сипах при останалото прясно мляко, като непрекъснато бърках. Добавях карамела на тънка струя. Бърках непрекъснато, докато не се сгъсти. След това, когато се сгъсти, го взех от котлона и добавих кравето масло, и го оставих малко да поизстине.

Когато готовият блат полуизстина, го нарязах на две части. И го сиропирах със сока от компот.

Когато кремът ми беше полуизстинал, го разбих с миксер. Също така отделно в друга купа разбих студената течна сметана с охладената пудрата захар.

Кремът и половината сметана ги смесих и получих нежен, пухкав и вкусен крем. След това намазах блатовете с крема, като блата го намазах по на тънко.

А отгоре и отстрани го намазах с останалата сметана и смлени орехи. След като намазах блата с останалата сметана и смлените орехи, направих желатина.

За него, първо, в подходяща купа го изсипах, добавих вода и го разбърках, а като набъбна, добавих сок от компот и разбърках отново.

Почистих и нарязах плодовете и ги наредих красиво върху домашната плодова торта. И с помощта на четка глазирах плодовото желе.

И за финал оставих Виенската плодова торта с крем да стегне за около 3 часа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: