Начин на приготвяне
Пресяваме брашното в купа. Добавяме яйцата, захарта, бакпулвера и ванилията. Разбиваме добре и полученото тесто печем в загрята фурна.
Получения блат оставяме да изстине. В купа разбиваме жълтъците за крема, добавяме маслото и пудрата захар. Разбъркваме добре, за да се получи маслен крем.
За глазурата разбиваме белтъците на сняг. Добавяме пудрата захар и разбиваме добре. Изстиналия блат се разрязва на половина. Едната част поставяте в подходящ съд.
Заливаме с сладка вода или със сока на един компот (по желание). Намазваме блата с крема, нареждаме банан, банан и половина върху крема. Захлупваме с другия блат, покриваме с глазурата.
Подредете отгоре резени белена праскова и банан. Поръсете с настърган шоколад. Може да ползвате и готови захарни пръчици. Оставете в хладилник за няколко часа.