Начин на приготвяне
Натрошаваме бисквитите и ги смесваме с еспресото и разтопеното масло. Бъркаме, докато се получи смес, която да може да се оформи, ако маслото не е било достатъчно, може да се добави малко вода.
Сместа я слагаме във форма за торта и я заглаждаме.
Слагаме на водна баня желатина, за около 10 минути да се сгъсти и после го прибавяме към разтопения шоколад.
Разбиваме сладкарската сметана със захарта до гъст крем и към нея прибавяме шоколадовата смес и разбъркваме внимателно.
Получената смес я изливаме върху бисквитената основа и заглаждаме.
Приготвяме и глазурата, като разтопим шоколада със сладкарската сметана и захарта и оставяме да се охлади.
После изливаме глазурата във формата, като може да се декорира и с нещо допълнително по желание.
Шоколадовата торта се слага в хладилника за една нощ да стегне.
Виенската Торта Линд е готова.