Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Карантия»Яхния»Яхния от пилешки сърца и картофи

Яхния от пилешки сърца и картофи

BirgulBirgul
Чирак
716111802801
Яхния от пилешки сърца и картофи
Снимка: Birgul
1 / 3
11/06/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Даваме рецептата за най-вкусната яхния от пилешки сърца и картофи"

Необходими Продукти

  • пилешки сърца - 1 кг
  • картофи - 550 г
  • лук - 1 брой голям /или 2 по - малки/
  • червени чушки - 1 бр.
  • чесън - 5 скилидки
  • сол - 1 щипка
  • олио
  • червен
  • черен пипер
  • топла вода
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За да ви се получи тази вкусна яхния, трябва да направите следното:

Най-първо почистих пилешките сърца, след това ги цепнах и измих. Можете също така леко да ги подсушите с кухненска хартия.

В подходяща тенджера на котлона и загрях около 100 мл олио.

Запържих пилешките сърца за кратко, като добавих и 1 щипка сол и ги пържих, докато не си промениха цвета.

След като бяха готови пържените пилешки сърчица, взех с решетъчна лъжица и ги поставих в подходяща чиния.

В същото олио, където запържвах пилешките сърца, се запържва и лукът, който почистих, измих и нарязах на полумесеци предварително.

А докато запържвах лука, използвах времето да обеля, измия и нарежа на полумесеци картофите. И когато ги нарязах, ги добавих към лука.

И сложих сол на вкус, като разбърквах от време на време.

И когато вече бях готова и с лука и картофите, следваше червеният пипер, като, първо, добавих пилешките сърца обратно към манджата с топла вода, колкото да покрие яхнията. А вече след като почна да ври, намалих котлона.

През това време си измих, почистих и нарязах червената чушка, а скилидките чесън ги оставих цели. И ги добавих след това към ястието.

Когато поомекнаха зеленчуците, си изключих котлона и добавих мляния черен пипер.

И сте готови. Вече имаме яхния от пилешки сърца и картофи.

И по желание можете да сложите магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: