Начин на приготвяне
Брашното се пресява в купа. От маслото накъсайте малки парчета, прибавете в купата и разбъркайте с ръка.
От брашното и маслото пригответе пясъчно тесто, като с пръсти вземете малко масло и брашно и го размачкайте леко и от време на време повдигайте тестото.
От мачкането маслото ще се впива в брашното и ще стане на трохи. Налейте студена вода и внимателно разбъркайте.
Ако тестото е сухо, добавете още малко вода.
Оформете тестото на топка и го увийте в домакинско фолио, след което приберете за около 20 минути в хладилник.
Поръсете на плот малко брашно и с точилка разточете два-три пъти върху тестото до образуване на кора.
С формичка изрежете кръгчета и ги поставете във тавичка с 12 гнезда. Притеснете ги да добият форма на гнездо.
Върху всяко кръгче сложете по 1 лъжичка конфитюр. Печете в загрята фурна до позлатяване на тестото.
Извадете готовите кръгчета и оставете да се охладят.
Измийте пресните плодове и почистете от дръжките и костилките. Нарежете на едри парчета.
Пригответе глазура, като разбъркате конфитюра или сладкото с лимонов сок и разбъркайте.
Върху вече изстиналите тарталетки наредете плодове и намажете с четчица по малко глазура.
Разкошни малки тарти с плодове, които може да ползвате по всякакъв повод.