Начин на приготвяне
От дадените продукти се замесва меко тесто, като продуктите се слагат 1 по 1 и се разбърква с лъжица добре. Белтъкът от яйцето се използва при омесването, а жълтъкът за намазване.
Чашите брашно се добавят най-накрая, полученото тесто трябва да е меко и мазно. Оставя се да втаса 30 минути.
След 30 минути тестото се разделя на 2. Едната половина се разточва около 40 см. и се поставя в тава с размер 40 см. (тъй като тогава се получава най-добре и има място за повечко колбас и зеленчуци).
След като сме разточили и го сложили в тавата, се намазва с кетчуп или лютеница. Рендосва се половината кашкавал.
От останалото тесто се правят топчета, които се редят върху разточения блат по краищата. Особеното тук е, че преди да оформите топчетата, вътре в тях поставете кренвиршче, кашкавалче или просто чушка. Аз във всяка топка сложих различни неща.
По средата се рендосва кренвирш, нареждат се резенките чушки и кренвирш и най-накрая отново се рендосва кашкавалът.
Намазва се с жълтък. Пицата се изпича на 220 градуса за около 20-30 минути.