Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Пълнена питка»Уникална пита-пица

Уникална пита-пица

Йозлям КадироваЙозлям Кадирова
Готвач
2331k1k2
Уникална пита-пица
Снимка: Йозлям Кадирова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
70 мин.
Порции
12
"Пита-пица, която разчупваме с удоволствие"

Необходими Продукти

  • яйца - 1 бр.(с белтъка се омесва, жълтъкът се маже)
  • жива мая - 1/2 бр.
  • олио - 1 ч.ч.
  • вода - 1 в.ч., хладка вода
  • прясно мляко - 1 в.ч. или кисело мляко
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • брашно - 6 в.ч.
  • лютеница - за намазване
  • кашкавал - 200 - 300 г
  • кренвирши - 3 бр.
  • чушки - 1 бр. зелена
  • чушки - 1 бр. червена
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От дадените продукти се замесва меко тесто, като продуктите се слагат 1 по 1 и се разбърква с лъжица добре. Белтъкът от яйцето се използва при омесването, а жълтъкът за намазване.

Чашите брашно се добавят най-накрая, полученото тесто трябва да е меко и мазно. Оставя се да втаса 30 минути.

След 30 минути тестото се разделя на 2. Едната половина се разточва около 40 см. и се поставя в тава с размер 40 см. (тъй като тогава се получава най-добре и има място за повечко колбас и зеленчуци).

След като сме разточили и го сложили в тавата, се намазва с кетчуп или лютеница. Рендосва се половината кашкавал.

От останалото тесто се правят топчета, които се редят върху разточения блат по краищата. Особеното тук е, че преди да оформите топчетата, вътре в тях поставете кренвиршче, кашкавалче или просто чушка. Аз във всяка топка сложих различни неща.

По средата се рендосва кренвирш, нареждат се резенките чушки и кренвирш и най-накрая отново се рендосва кашкавалът.

Намазва се с жълтък. Пицата се изпича на 220 градуса за около 20-30 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: