Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Постен кекс по селски

Постен кекс по селски

BirgulBirgul
Чирак
716201801
Постен кекс по селски
Снимка: Birgul
5 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
Порции
12
"Икономичен постен кекс, който ще се хареса на всички у дома"

Необходими Продукти

  • сладко от кайсии - 350 г
  • захар - 1 ч.ч.
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • топла вода - 250 мл
  • олио - 100 мл
  • канела - 1/2 ч.л.
  • орехи - 100 г
  • брашно - 2 ч.ч.
  • Още
  • пудра захар - за поръсване
  • олио - за намазване на тавата
  • брашно - за поръсване на тавата
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо в подходяща купа сипах сладкото от кайсии, като добавих содата, захарта, олиото и топлата вода и разбърках, докато не се разтвориха всичките продукти.

След като разтворих продуктите, пресях брашното и към брашното добавих течна смес, като бърках непрекъснат.

След което добавих канелата и смлените орехи и разбърках отново.

Като бях готова, намаслих и набрашних подходяща тава и прехвърлих сместа в тавата.

И пекох икономичния кекс на 180 градуса в предварително загрята фурна за около 40 - 45 минути.

След като се беше изпекъл кексът със сладко, изключих фурната и оставих за няколко минути да поизстине.

За финал поръсих постния кекс по селски с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: