Лесни и икономични ванилови понички

Мария СимоваМария Симова
Гуру
1k
14k
3k
9k
16
11/06/2020
"Лесни понички с продукти, които се намират във всяка кухня "
Приготвяне30 мин.
Готвене20 мин.
Общо50 мин.
Порции25
Сготви+1 точка
28 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 488
  • Преглеждания за месеца94
  • Преглеждания за седмицата22
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена28

Необходими Съставки

* мерки и количества
Понички

Начин на приготвяне

В купа смесете маята със захарта, налейте топлата вода и добавете 2 с.л. от брашното.

Разбъркайте сместа добре, завийте със стреч фолио и оставете на стайна температура за 15 минути да втаса.

След което прибавете останалото брашно и олиото, замесете меко тесто.

Върху поръсен с брашно плот разточете кора с дебелина 0.5 см. С помощта на чаша изрежете поничките (премахнете изрезките) и завийте за 30 минути да втасат.

Нагрейте доста олио (поничките трябва да плуват в него при пържене), намалете котлона на слаб огън и започнете пърженето от двете страни до златисто кафяв цвят.

Готовите лесни понички подредете върху кухненска хартия, за да се абсорбира излишната мазнина от поничките.

Смесете пудра захар с пакетче ванилия и поръсете лесните и икономични понички.

Механично метално сито за хубаво тесто-6%
За хубаво тесто използвайте това:
Механично метално сито за хубаво тесто
7.99 лв.
7.49 лв.
Виж ››

Ако месенето на питки и сладкарството са ви страст, то задължително трябва да прибавите към колекцията си от аксесоари и това практично механично метално сито.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Йорданка Тасева
Изглеждат много апетитни
0
0