Домашен локум Роза

ErhanErhan
Новак
71
574
181
143
1
12/06/2020
"Как се приготвя най-вкусният локум Роза - вижте по-долу "
Приготвяне30 мин.
Готвене45 мин.
Общо75 мин.
Порции20
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 356
  • Преглеждания за месеца95
  • Преглеждания за седмицата21
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

  • захар - 4 ч.ч.
  • вода - 4 ч.ч.
  • лимонов сок - 1/2 с.л.
  • нишесте - 1 ч.ч.
  • червена боя - 1/4 ч.л.
  • розова вода - 100 мл
  • кокосови стърготини
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо в тенджера върху котлона сложих 4 чаши захар, 3 чаши вода и 1/2 супени лъжици лимонов сок. Включих котлона на средна степен.

Разбърквах сиропа, докато не се разтопи захарта.

През това време, когато се вареше сиропът, в малка шола си разбърках нишестето с 1 чашка вода, като бърках, докато не ми стана на каша без бучки, а след като бях готова с нишестето, го добавих към сиропа, като бърках непрекъснато.

Намалях на етапи котлона - първо на 1 и после отново на 2. Проверявах дали ми е готово нишестето, като опитвах с лъжица.

След като беше готово, взех тенджерата от котлона, след което добавих боята и розовата вода, като разбърках.

След което в подходяща тава, която намокрих и намазах с олио предварително, сипах сместа за домашния локум.

Когато сипах сместа, поръсих обилно с пудра захар.

След това оставих локума в хладилника за около 7-8 часа.

Извадих от хладилника и го обърнах върху плот, поръсих отново обилно с нишесте.

И накрая нарязах розовия локум на кубчета и после обърнах.

След това го овалях отново в нишестето.

И ето... Имаме нашия вкусен домашен локум Роза.

Метална кутия за сладки, бисквити и мъфини - Pin-up
Практичен и удобен аксесоар за съхранение
Метална кутия за сладки, бисквити и мъфини - Pin-up
6.30 лв.
Виж ››

Сигурен начин да опазите мъфините свежи и далеч от любопитните погледи на лакомниците е тази практична метална кутия

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар