Начин на приготвяне
Първо в тенджера върху котлона сложих 4 чаши захар, 3 чаши вода и 1/2 супени лъжици лимонов сок. Включих котлона на средна степен.
Разбърквах сиропа, докато не се разтопи захарта.
През това време, когато се вареше сиропът, в малка шола си разбърках нишестето с 1 чашка вода, като бърках, докато не ми стана на каша без бучки, а след като бях готова с нишестето, го добавих към сиропа, като бърках непрекъснато.
Намалях на етапи котлона - първо на 1 и после отново на 2. Проверявах дали ми е готово нишестето, като опитвах с лъжица.
След като беше готово, взех тенджерата от котлона, след което добавих боята и розовата вода, като разбърках.
След което в подходяща тава, която намокрих и намазах с олио предварително, сипах сместа за домашния локум.
Когато сипах сместа, поръсих обилно с пудра захар.
След това оставих локума в хладилника за около 7-8 часа.
Извадих от хладилника и го обърнах върху плот, поръсих отново обилно с нишесте.
И накрая нарязах розовия локум на кубчета и после обърнах.
След това го овалях отново в нишестето.
И ето... Имаме нашия вкусен домашен локум Роза.