Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Кренвиршки»Кренвиршки с колбас по избор

Кренвиршки с колбас по избор

Кренвиршки с колбас по избор
Снимка: Анонимен
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
120 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
140 мин.
Порции
8
"Домашни кренвиршки, приготвени който както ги обича"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • суха мая - 1 пакетче
  • брашно - 500 г
  • прясно мляко - 200 мл
  • захар - 1 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • оцет - 1 с.л.
  • колбас - 300 г (по избор)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтваряме пакетчето суха мая в прясното мляко, което сме загряли до хладко.

Към него добавяме 2 супени лъжици брашно и оставяме маята да се захване.

В отделен съд разбиваме яйцата заедно със захарта, солта и оцета. Към тях прибавяме сместа с маята.

Бъркайки, започваме да прибавяме още от брашното, докато получим много меко тесто. Оставяме на топло да втаса.

След това постепенно добавяме останалото брашно. Омесваме тестото с ръка. От него оформяме тестените закуски, като във всяка слагаме избрания колбас.

Подреждаме любимите кренвиршки в намаслена тава на разстояние поне три пръста, за да не се слепят, докато втасват.

Поръсваме с шарена сол и настърган кашкавал на вкус.

Оставяме ги отново да втасат за един-два часа.

Печем кренвиршките с колбас по избор във фурна загрята на 220 градуса до зачервяване.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: