Начин на приготвяне
Разтваряме пакетчето суха мая в прясното мляко, което сме загряли до хладко.
Към него добавяме 2 супени лъжици брашно и оставяме маята да се захване.
В отделен съд разбиваме яйцата заедно със захарта, солта и оцета. Към тях прибавяме сместа с маята.
Бъркайки, започваме да прибавяме още от брашното, докато получим много меко тесто. Оставяме на топло да втаса.
След това постепенно добавяме останалото брашно. Омесваме тестото с ръка. От него оформяме тестените закуски, като във всяка слагаме избрания колбас.
Подреждаме любимите кренвиршки в намаслена тава на разстояние поне три пръста, за да не се слепят, докато втасват.
Поръсваме с шарена сол и настърган кашкавал на вкус.
Оставяме ги отново да втасат за един-два часа.
Печем кренвиршките с колбас по избор във фурна загрята на 220 градуса до зачервяване.