Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Пържоли»Свински пържоли с ананас и кашкавал

Свински пържоли с ананас и кашкавал

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
6854k2k2k9
Свински пържоли с ананас и кашкавал1 / 2
15/06/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • свински пържоли - 1 кг от плешка
  • бяло вино - 1 ч.ч.
  • лимони - 1 бр.
  • ананас - 1 бр. консерва цели парчета
  • кашкавал - 200 г
  • олио
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинската плешка се измива много добре и се нарязва на тънки пържоли.

Лимонът се измива много добре и се изцежда.

Разбърква се с бялото вино, черният пипер и солта.

Пържолите се нареждат в тавата за печене и се заливат с маринатата.

Оставя се в хладилник за 20 мин.

След като се извади от хладилника, се пече с фолио за 30 мин на 220 градуса.

Ананасът се изцежда от консервата и се нарежда върху всяка пържола.

Кашкавалът се настъргва на ситно и се нарежда върху ананаса.

Свинските пържоли с ананас и кашкавал се пекат 20 мин на 150 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: