Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Шоколадов сладкиш»Бананово веган брауни с тахан

Бананово веган брауни с тахан

Бананово веган брауни с тахан
Снимка: Илиана Първанова
3 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
12
"Веган брауни с тахан - неустоимо"

Необходими Продукти

  • банани - 1 бр.
  • кафява захар - 1/2 ч.ч.
  • сусамов тахан - 2 с.л.
  • рожков - 1 с.л.
  • какао - 1 с.л. натурално
  • орехи - 3 с.л. натрошени
  • сода - 1 ч.л. равна
  • оцет - 1 ч.л. ябълков
  • шарлан - 6 с.л.
  • брашно - 1 ч.ч. /типово или пълнозърнесто/
  • за овесеното мляко
  • овесени ядки - 60 г
  • вода - 200 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За да приготвим домашното овесено мляко, сипваме фините овесени ядки в чаена чаша (с вместимост 300 мл), така че да заемат 1/4 от обема ѝ, и допълваме с вода догоре. Оставяме да се накисва за около 15 минутки и след това ги ги смиламе (с пасатор или в блендер).

Намачкваме на пюре узрелия банан заедно със сусамовия тахан. Разбъркваме ги с кафявата кристална захар, рожков и какао. Разреждаме сместа с домашното овесено мляко.

След него прибавяме содата, ябълковия оцет и шарлана (нерафинирано слънчогледово масло). Накрая сгъстяваме с брашното (типово или пълнозърнесто), докато разбъркваме с телена бъркалка, за да не станат бучици.

Към хомогенната смес за страхотното бананово брауни прибавяме натрошените орехови ядки.

Намазваме правоъгълната тавичка, в която ще го печем полезното веган брауни, с шарлан и поръсваме с малко брашно. Разстиламе сместа, заравняваме и печем на 180 градуса за около 25-30 минутки.

Сочно бананово веган брауни с тахан – лесно и здравословно предложение за нежна следобедна закуска!

Чудно Вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Йорданка Тасева
Йорданка Тасева
Изглежда много вкусно и здравословно!
15.06.2020 09:21
1