Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Сирене по шопски»Сирене по шопски с извара и шарлан

Сирене по шопски с извара и шарлан

Сирене по шопски с извара и шарлан
Снимка: Илиана Първанова
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
1
"Сирене по шопски, което няма как да подминете лесно"

Необходими Продукти

  • краве сирене - около 150 г (на две правоъгълни парчета)
  • извара - 2 шепи
  • домати - 1 бр.
  • шарлан - за намазване и поливане
  • чубрица - 1 - 2 щипки за поръсване
  • черен пипер - 1 щипка
  • люти чушки - 1 бр.
  • яйца - 1 бр.
  • червен пипер - 2 - 3 щипки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Продуктите за приготвянето на тази рецепта за сиренето по шопски са за 1 гювече. Приготвя се много лесно!

Двете правоъгълни парчета краве сирене поставяме едно до друго на дъното на малкото гювече. В празното пространство отстрани поръсваме изварата.

Обелваме домата, нарязваме го на ситно и сипваме върху сиренето. Правим два разреза до средата на лютото чушле и го поставяме в края от едната страна на гювечето.

Поливаме върху домата с малко шарлан (нерафинирано слънчогледово масло) и поръсваме отгоре с чубрица и черен млян пипер.

Печем сиренето по шопски с извара без капак на 250 градуса за около 25 минути. След това чукваме едно яйце отгоре, поръсваме с малко червен пипер и връщаме във фурната.

Доизпичаме апетитния аламинут за няколко минути - до готовност на яйцето.

И сиренето по шопски с извара и шарлан е готово!

Ароматно и Вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: