Начин на приготвяне
Продуктите за приготвянето на тази рецепта за сиренето по шопски са за 1 гювече. Приготвя се много лесно!
Двете правоъгълни парчета краве сирене поставяме едно до друго на дъното на малкото гювече. В празното пространство отстрани поръсваме изварата.
Обелваме домата, нарязваме го на ситно и сипваме върху сиренето. Правим два разреза до средата на лютото чушле и го поставяме в края от едната страна на гювечето.
Поливаме върху домата с малко шарлан (нерафинирано слънчогледово масло) и поръсваме отгоре с чубрица и черен млян пипер.
Печем сиренето по шопски с извара без капак на 250 градуса за около 25 минути. След това чукваме едно яйце отгоре, поръсваме с малко червен пипер и връщаме във фурната.
Доизпичаме апетитния аламинут за няколко минути - до готовност на яйцето.
И сиренето по шопски с извара и шарлан е готово!
Ароматно и Вкусно!